Wednesday, April 27, 2011

STRESS NYER....


lama sudah tak update blog ni...banyak sangat aktiviti bulan ni..tak sempat nk update entry blog..huhu
kerja cikgu ni sekarang bukan mcm cikgu-cikgu zaman aku dulu...kerja cikgu sekarang mengalahkan kerja kerani konon...hehe..minggu ni minggu exam pertengahn tahun...jadi kena buat soalan untuk student-student kesyangan aku ni...


stress ke jadi cikgu ni???


bagi aku la itu bergantung pada diri kita masing-masing menerima setiap tugasan tu..huhhh...tp ada juga time stress dan ada juga time tak stress...


emmmm....bahaya kalau selalu stress ni...orang kata kalau lah kita selalu stress dalam kerja, nanti lama-lama boleh jadi kurang waras???? betul ke tak fakta ni??


mintak-mintak jangan lah jadi macam tu...ke tanjung rambutan la kita ni...


banyak cara boleh kita hilangkan stress kita tu...yang penting kita kena la selalu happy dan enjoy dalam buat kerja tu dan juga jangan lah terlampau serius...cuba try suka  dan buat lawak skali skala...kalo tak pandai pun tengok la raja atau maharaja lawak..boleh juga kita curi-curi idea lawak diorang tu...hehehe

2 comments:

~~Ticer Wann~~ said...

stress tapi best... :)) proud to b a teacher

dila bahar said...

meh sini... sy tolong wat soalan...

hahhaaa...

cool awk, itu kan tggjwb... good luck...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...